روستای جمالو با کاهش سطح آب سد زاینده رود بعد از ۵۰ سال نمایان شد
با کاهش شدید سطح آب سد زاینده رود، روستای جمالو بعد از حدود ۵۰ سال سر از آب بیرون آورد ومجددا نمایان شد؛ جهت بررسی موضوع با کافه صور همراه باشید.
روستای جمالو یکی از روستاهای قدیمی استان چهارمحال و بختیاری به شمار میرود که در هنگام آبگیری سد زاینده رود در دهه ۴۰ به زیر آب رفته بود. در دهه ۴۰ عملیات ساخت و آبگیری سد زاینده رود آغاز شده و تمام زمینها و املاک روستای جمالو که در منطقه سد قرار داشت، در آن زمان از مردم خریداری شد و این روستا خالی از سکنه شد.
کاهش بارشها و وقوع خشکسالی طی ۱۰ سال اخیر باعث کمتر شدن آب در مخزن سد زایندهرود و وسعت دریاچه سد زایندهرود شده است. در حال حاضر فرونشست آب و کاهش قابل توجه آب پشت مخزن سد موجب پدیدار شدن دوباره روستای جمالو پس از سالها از زیر آب شده است.
یک تپه تاریخی در این روستا وجود دارد و تمهیدات لازم برای حفاظت از این منطقه تاریخی انجام شده است. پرونده تاریخی تپه تاریخی این روستا برای ثبت تهیه و به تهران ارسال شده است.
مهرداد جوادی، سرپرست میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان چهارمحال و بختیاری، با اشاره به اینکه وجود روستاهای تاریخی یکی از مهمترین ظرفیت های استان چهارمحال و بختیاری به شمار میرود، بیان کرد:
بهرهگیری از وجود این روستاها برای جذب گردشگر و مسافر به سطح استان ضروری است.
وی بیان کرد:
طی سالهای اخیر با توسعه زیر ساختهای گردشگری از جمله خانههای مسافر در برخی روستا ورود مسافر و گردشگر به این روستا افزایش ساخته و گردشگری در این مناطق ارتقا یافته است.
آثار به جای مانده از روستای تاریخی جالو در کنار دریاچه زایندهرود دارای پتانسیلهای بالقوه است و میتواند سبب رونق گردشگری شود.
جهت مشاهده آخرین اخبار و اطلاعات ایرانشناسی و ایرانگردی به تلگرام کافه صور بپیوندید.