بیمه سفر چیست و چه مزایایی دارد؟

بسیاری از ما اطلاعات دقیقی از بیمه سفر و مزایایی که دارد، نداریم و به گمان اینکه به امید خدا هیچ اتفاقی نمی افتد راهی سفر می‌شویم؛ ولی واقعیت امر چیز دیگری است و شاید اگز از مزایای این بیمه اطلاعات دقیق تری داشته باشیم، دیگر بدون این بیمه راهی هیچ جایی نخواهیم شد.

بیمه یکی از مهم‌ترین مواردی است که باعث ایجاد اطمینان خاطر در ما می‌شود. از این رو در ابعاد مختلف زندگی به دنبال بیمه‌های مناسبی هستیم که در مواقع آسیب و خسارت، بتوانیم از خدمات آن بهره‌مند شویم. یکی از ابعاد زندگی ما سفر است و بیمه‌ی مسافرتی یکی از آن بیمه‌هایی است که باید مورد توجه قرار دهیم تا در طول سفر، با کمترین دغدغه، از لحظات خود لذت ببریم. حادثه و مشکلات همواره در کمین است و ما هرگز نمی‌دانیم که در طول سفر چه حوادثی ممکن است پیش بیاید.

بیمه‌ی مسافرتی گرچه هزینه‌های سفر را افزایش می‌دهد اما مثل سایر بیمه‌ها، ارزش هزینه کردن دارد. این بیمه، برای پوشش هزینه‌های پزشکی، لغو سفر، گم کردن اسباب سفر و چمدان‌ها، سوانح هوایی و دیگر خساراتی که ممکن است در طول سفر با آن مواجه شویم چه در سطح بین‌المللی و چه در سطح داخلی، در نظر گرفته شده است.

بیمه سفر

البته خدماتی که شرکت‌های بیمه ارائه می‌دهند، ممکن است تفاوت‌های جزئی داشته باشد ولی همه‌ی آن‌ها، بیشتر حوادث و خسارات سفر را پوشش می‌دهند. برای تهیه‌ی بیمه‌نامه‌ی سفر باید همز‌مان با رزرو سفر، هتل و پرواز اقدام کنید. در واقع پیش از سفر باید آن را در اختیار داشته باشید.

بیمه‌نامه ممکن است چند سفره باشد و تعداد نامحدودی سفر را در یک بازه‌ی زمانی خاص، تحت پوشش قرار دهد. در زمینه‌ی تامین مخارج پزشکی، بیمه‌نامه‌های مختلف با هم تفاوت دارند و ممکن است سطح پوشش آن‌ها با هم متفاوت باشد. بیمه‌نامه‌هایی که سطح بیشتری از مخارج پزشکی را برعهده می‌گیرند، معمولا برای کشورهایی هستند که هزینه‌ی مخارج پزشکی در آن‌ها بسیار بالا است مثلا آمریکا. خطرات و خساراتی که معمولا در بیمه‌های مسافرتی تحت پوشش قرار می‌گیرند عبارت‌اند از:

فوریت‌های پزشکی با بیمه سفر

هزینه‌های پزشکی و بستری در بیمارستان‌های خارج از کشور، یکی از مواردی است که بیمه‌ی مسافرتی آن را پوشش می‌دهد. اگر شخص دارای بیمه سفر در بیمارستان بستری شود هزینه آن تا سقف بیمه نامه قابل پرداخت است و اگر نیاز به بازگرداندن یا انتقال به مرکز مجهز داشته باشد، شرکت بیمه نسبت به انتقال وی به یک مرکز درمانی مجهز یا بازگرداندن به کشور محل اقامتش اقدام می‌کند.

بیمه سفر

لغو سفر، وقفه در سفر یا کوتاه شدن زمان سفر

گاهی به دلایل گوناگون ممکن است سفر شما لغو شود، زمان سفر کاهش پیدا کند، به تاخیر بیفتد یا حتی مجبور به بازگشت شوید. این مورد ممکن است یکی از دلایل زیر را داشته باشد:

ابلاغ مقامات رسمی، فراخوانده شدن به عنوان شاهد، فراخوانده شدن به خدمت؛ درصورتی‌ که عضو نیروهای مسلح یا دیگر سازمان‌های امنتیتی یا دفاعی باشید، ممنوعیت دولتی سفر به مقصد مورد نظر، توصیه‌ی رسمی به تخلیه‌ی مقصد موردنظر، از دست دادن پرواز به‌ دلیل زمان‌بندی خطوط هوایی، تاخیر در پرواز به دلیل شرایط جوی، هواپیما ربایی، مرگ، آسیب جسمانی، کسالت، بیماری یا بارداری.

مرگ تصادفی

هزینه‌ی مراسم کفن و دفن در خارج از کشور یا باز گرداندن جسد متوفی یکی از مواردی است که بیمه‌ها تحت پوشش می‌گیرند. اگر کسی که بیمه سفر دارد، در طول مدت سفر خود فوت کند، شرکت بیمه‌ی طرف قرارداد شرایط لازم را برای بازگرداندن وی به کشور فراهم می‌کند.

بیمه سفر

گم‌کردن، به‌سرقت رفتن یا آسیب دیدن اسباب سفر، اموال شخصی یا مدارک سفر

اگر در حین ورود شما چمدان و یا مدارک شما مفقود شود پس از گذشت چند ساعت در صورت پیدا نشدن چمدان، شما را به هتل برده و بعد از چند روز شما را به کشور مبدا به صورت کاملا رایگان باز می‌گردانند. همچنین تعویق در تحویل بار اگر مشکلاتی برای شما در طول سفر ایجاد کند، اقلام ضروری به طور اضطراری برای شما فراهم می‌شود تا زمانی که بارتان را تحویل بگیرید. بیمه پزشکی ممکن است مخارج هر رخداد را تا سقف خاصی پوشش دهد یا حداکثر محدودیت برای استفاده از بیمه تعیین شود.

موارد اختیاری پوشش بیمه سفر

بعضی از بیمه‌نامه‌های سفر، هزینه‌های اضافی را برای پوشش بیمه ارائه می‌دهند، اما این موضوع بین انواع شرکت‌های بیمه بسیار متفاوت است. علاوه بر این، برای هزینه‌های خاص می‌توان بیمه‌های مجزایی خریداری کرد، مانند:

  • شرایط از پیش موجود، مانند آسم و دیابت
  • ورزش‌هایی با ریسک محیط طبیعی مانند اسکی، غواصی
  • سفر به کشورهای پرمخاطره به دلیل جنگ، بلایای طبیعی یا اقدامات تروریستی
  • حمله شدید بیماری‌های از پیش موجود

شرکت‌های بیمه علاوه بر این موارد، خدمات دیگری هم به دارندگان بیمه‌ سفر عرضه می‌کنند که این خدمات برای هر شرکت متفاوت است؛ از جمله:

  • پشتیبانی در ۲۴ ساعت شبانه‌روز و ۷ روز هفته
  • استفاده از خدمات کمک رسانی بین المللی توسط شرکت‌های مرتبط
  • عدم محدودیت سنی

مطالب پیشنهادی:

این مقاله تا چه میزان برای شما مفید بود؟

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *