کتابشناسی ایرج افشار

ایرج افشار تحصیلات ابتدایی را در دبستان «زرتشتیان» و «شاپور تجریش» به انجام رساند. افشار سپس وارد دبیرستان فیروز بهرام شد و در سال ۱۳۲۴ گواهینامهٔ دبیرستانی را در رشتهٔ ادبی اخذ نمود.

از سال ۱۳۲۴ تا ۱۳۲۸ در دانشکده حقوق دانشگاه تهران در رشتهٔ قضایی تحصیل کرد و رساله خود را در دوره دکتری با عنوان «اقلیت‌ها در ایران» ارائه کرد. دکتر افشار در سال ۱۳۲۹ به عنوان دبیر در دبیرستان‌های تهران شروع به تدریس کرد. در سال ۱۳۳۰ به تشویق محمدتقی دانش پژوه به کتابداری در کتابخانه دانشکده حقوق دانشگاه تهران پرداخت. در سال ۱۳۳۱ مجله فرهنگ ایران زمین را بنیان گذاشت. همکاران وی در تأسیس این مجله عبارت‌اند از محمدتقی دانش‌پژوه، منوچهر ستوده، مصطفی مقربی، عباس زریاب خویی.

iraj afshar

از سال ۱۳۳۳ تا سال ۱۳۳۵ سردبیر مجله سخن بود که صاحب امتیاز آن دکتر پرویز ناتل خانلری بود. از سال ۱۳۳۷ تا سال ۱۳۵۷ مدیر و سردبیر مجله «راهنمای کتاب» بود که صاحب امتیاز آن دکتر احسان یارشاطر بودند. همچنین از سال ۱۳۳۷ به تدریس در دانشسرای عالی وابسته به دانشگاه تهران پرداخت. ایرج افشار در سال ۱۳۴۱ به ریاست کتابخانه ملی ایران رسید. در سال ۱۳۴۲ به ریاست مرکز تحقیقات ایران‌شناسی دانشگاه تهران رسید. در سال ۱۳۴۲ فهرست نگاری مجموعه کتاب‌های چاپی فارسی دانشگاه هاروارد آمریکا را به انجام رساند. از سال ۱۳۴۴ تا ۱۳۵۸ رئیس کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه تهران بود. از سال ۱۳۴۸ تا سال ۱۳۵۷ دانشیار و سپس استاد رشته تاریخ در دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران بود. در سال ۱۳۷۴ فهرست‌نگاری نسخه‌های خطی فارسی در «کتابخانه ملی اتریش» در وین را بعهده گرفت و انجام داد. او تحقیقات ارزشمندی درباره ایران‌شناسی و کتاب‌شناسی انجام داد که این تحقیقات در نشریات معتبر ایرانی و خارجی منتشر شده‌است. از او به عنوان پدر کتابشناسی ایران یاد می‌شود.

سفرنامه تلگرافچی فرنگی ایرج افشار

نویسنده: ایرج افشار

خلاصه: ذکر خاطرات سفر ها تلگرافچی فرنگی از مرکز به سمت اصفهان، یزد و کرمان در سال ۱۸۷۹ میلادی مطابق ۱۲۵۸ هجری شمسی به قصد نصب سیم تلگراف در ایران. ایشان در مسیر این سفر از آبادی و شهر های نایین، نه گنبد، عقدا، اردکان، میبد، همت آباد، یزد، تفت، سریزد، زین الدین، کرمانشاهان و شمش عبور و از بعضی از این مناطق خاطراتی را در سفرنامه خویش می نگارند.

[download id=”1332″]

سفرنامه تهران به شیراز نظام الملک

نویسنده: ایرج افشار

مجموعه حاضر به دلایل مذکور ارشمند است:

  • طرز سفر و رفتار حکام و تکلفات مرسوم در عرض راه ماموریت از آن معلوم می شود.
  • اطلاعاتی در باره افراد و اشخاص مختلفی که با حاکم بوده اند یا در شهرها به دیدار حاکم می امده اند ، به دست می آوریم.
  • مطالبی جغرافیایی و تاریخی در باب روستاها و شهرها و امامزاده های آن ها در این سفرنامه مندرج است که به لحاظ تحقیقات تاریخی بسیار مفید است.

[download id=”1337″]

کتابشناسی دستور زبان فارسی

نویسنده: ایرج افشار

حجم: ۶۴۱ کیلوبایت

دریافت ها: ۳۸۸۶

تعداد صفحات: ۳۰

[download id=”1342″]

این مقاله تا چه میزان برای شما مفید بود؟

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *