تهرانگردی در خیابان کریمخان زند
یک روز بهاری که تصمیم گرفته اید به پیاده روی بروید، از فضاهای شهری استفاده کنید، کتابی بخرید و مطالعه کنید، یک نوشیدنی میل کنید به کدام خیابان می روید؟ در شهر تهران خیابان های زیادی وجود دارند که تمام این موارد را یکجا داشته و شما یک پیاده روی لذتبخش را می توانید تجربه کنید. پیشنهاد ما خیابان کریمخان تهران است که از میدان ولیعصر تا میدان هفت تیر قرار گرفته است. یکی از خیابان های مهم و مرکزی تهران که به افتخار بنیانگذار دودمان زندیه نام گذاری شده، تنها خیابانی است که از آغاز به نام یکی از پادشاهان پیشین ایران نامگذاری شده بود و دچار تغییر نام نش؛ در ادامه با کافه صور همراه باشید.
اگر به تمیزی هوای شهر اهمینت می دهید و از دوچرخه های «بیدود» استفاده می کنید این نوید را به شما می دهیم که در چندین موقعیت، ایستگاه های بیدود را می توانید ببینید.
در یک سمت خیابان ساعت فروشی های مختلف خودنمایی می کنند.
کلیسای سرکیس مقدس از زیباترین کلیساهای تهران برای ارامنه است که در خیابان کریمخان زند دیده می شود و با هزینه شخصی مارکار سرکیسیان ساخته شده است. ورود به این کلیسا برای عموم آزاد است، ولی امکان عکاسی از فضای داخلی آن وجود ندارد.
در کنار کلیسای سرکیس، دیواری وجود دارد که طرح داستان های شاهنامه بر روی آن نقش بسته است.
به یک کتابفروشی تخصصی در این مسیر می بینید که در واقع یک «پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی» است. به گفته مدیر فروش آن، قدمت ۵۲ ساله دارد و در حوزه علوم انسانی کار می کند و تاکنون ۸۰۰ عنوان کتاب در این حوزه منتشر کرده است.
در این خیایان مغازه های متعدد لوازم التحریر هم وجود دارد که می توانید خریدهایی از این دست را انجام دهید.
به اولین کافه خیابان کریمخان زند می رسیم. «کافه ایپک» در زیر پل کریمخان با ویترین جذابش جلب توجه می کند.
در فصل بهار میوه های نوبرانه و خوش آب و رنگ هم وجود دارد که دستفروش های خیابان کریمخان این میوه های خوشمزه را می فروشند. بفرمایید نوش جان!
یکی از انتشاراتی های مطرح که در خیابان کریمخان به چشم می خورد «نشر ثالث» است.
در طبقه بالا فروشگاه و کافه دنجی وجود دارد که می توانید بنشینید و یک روزنامه هم بخوانید.
«کافه هایکو» از کافه های پرطرفدار این خیابان است که فضای مدرن تری نسبت به کافه های دیگر دارد و ضمن اینکه بخشی از داخل رستورانش را می توانید ببینید.
وقتی در خیابان قدم می زنید پیشنهاد می کنیم حتما در پلاک ۱۳۴ توقف کنید.
در طبقه همکف پلاک ۱۳۴، یک کافه زیبا با تم کیوسک می بینید که نام آن هم «کافه کیوسک» است و دارای فضای داخلی و فضای بیرون است تا بنشینید و یک کافه بنوشید.
در طبقه اول این ساختمان قدیمی، «کافه نزدیک» قرار دارد که یک گوشه دنجی از آن را به شما نشان می دهیم. کشف بقیه زیبایی های آن به عهده شما…
جذابیت های پلاک ۱۳۴ هنوز باقی مانده است. به طبقه دوم بروید و یک انتشارات با دکوراسیون بسیار جالب می بینید به نام «نشر هنوز». چند تا عکس از این جا را با هم ببینیم:
«فروشگاه اساطیر»، محلی است که هم کتاب های انتشارات اساطیر را به فروش می رساند و هم آثار هنری و تزئینی دارد که در مسیرتان می تونید از آن دیدن کنید.
۵۰ سال پیش اینجا یک استودیوی ضبط صدا با نام «استریو زند» بود که حالا تبدیل به یک فروشگاه فرهنگی با محصولات دستچین به نام «فروشگاه زند» شده است که شامل کتاب و سایر محصولات هنری و فرهنگی است.
کلکسیونی از انواع سی دی های قدیمی و جدید را در اینجا می توانید بیابید:
کتابفروشی «نشر یساولی» یکی دیگر از کتاب فروشی های خیابان کریمخان است.
این روزها «چرم مشهد» شعبه کریمخان تخفیف های خوبی دارد.
در این خیابان وقتی که قدم می زنید یک فروشگاه بی نام و نشان می بینید که شاید توجهتان را جلب نکند. ولی اینجا یک فروشگاهی است که از ۸۰ سال پیش تاکنون فقط کتاب های خارجی می فروشد. اگر به دنبال آدرسش هستید آن را در نبش خیابان عارف ادیب، پلاک ۵۶ می توانید پیدا کنید.
راحتی رفت و آمد در خیابان کریمخان را از تعداد زیاد تاکسی ها و ایستگاه های تاکسی خطی آن می توانید ببینید:
بر روی پل عابر پیاده و حتی پیاده روی خیابان، صدای موسیقی زنده را خواهید شنید که با روح و روان شما بازی می کند.
همه خانم ها می دانند که میدان هفت تیر یکی از بورس های مانتوفروشی تهران است.
فروشگاه جالب دیگری که در اینجا می بینید شعبه نمایشگاه و فروشگاه مرکزی «موسسه گیتاشناسی نوین» است که در آن هر آنچه را مربوط به جغرافیا است خواهید دید از جمله نقشه ها و اطلس های جغرافیایی، کتاب و پوستر نجومی. شعبه اصلی این موسسه در خیابان استاد شهریار بوده که در سال ۱۳۵۱ توسط سعید بختیاری تاسیس شده است.
یک کره زمین بزرگ هم در این فروشگاه می بینید که در سال ۱۹۷۲ و در آلمان ساخته شده است.
یکی از انتشاراتی هایی که در این مسیر می بینید «انتشارات علمی فرهنگی» است.
«خانه فرهنگ و هنر گویا» یک فروشگاه زیبا در سه طبقه است که به تازگی دکورش را تغییر داده است. بخشی از این زیبایی را در عکس های زیر می بینید:
یک کافه سنتی در خیابان کریمخان وجود دارد که حوض آبی هم در آن در جریان است. این کافه به نام «کافه تُ» نامگذاری شده است.
کتابخانه و انتشارات با نام «بامداد امید صبا» با ۲۰ هزار جلد از سال ۱۳۹۰ شروع به کار کرد و شامل بخش قرائت خانه است که در بهای آن همه روزه از ساعت ۸ و ۳۰ دقیقه تا ۵ عصر به جز روزهای تعطیل به روی علاقمندان به مطالعه و پژوهش باز است. کتابخانه در طبقه سوم و بخش انتشارات در طبقه اول است.
یکی از داروخانه ها مهم شهر تهران، «داروخانه ۱۳ آبان» است که در خیابان کریمخان قرار دارد.
در طول خیابان کریمخان ایستگاه های اتوبوس متعددی وجود دارد که به مقاصد میدان آزادی، میدان راه آهن و فلکه صادقیه است.
یکی از چیزهایی که در این خیابان معروف می بینید، وجود جواهرفروشی های متعددی است که به هر نوع سلیقه ای پاسخگوست.
از مهمترین فروشگاه هایی که در خیابان کریمخان می بینید «نشر چشمه» است که در نبش خیابان میرزای شیرازی قرار دارد.
کتاب فروشی نشر چشمه کتاب های پرفروش زیادی دارد که «جزء از کل» یکی از معروف ترین آن هاست.
یکی از پارک های بزرگ خیابان کریمخان، «بوستان بهجت آباد» است که در کنار فضای سبز، وسایل بازی کودک و وسایل ورزشی هم دارد.
«بوستان مریم مقدس» یکی دیگر از فضاهای سبز خیابان کریمخان است.
یک فروشگاه زیبا با فراوانی رنگ آبی در آن با نام «فروشگاه سلام» وجود دارد. در این فروشگاه انواع صنایع دستی با رنگ های دلفریب وجود دارد که اگر قصد خرید هدیه دارید، بازدید از آن پیشنهاد می شود.
در کنار فروشگاه سلام، یک کافه دنج وجود دارد که به اهالی کتاب معرفی می کنیم: «کافه کتاب ملکوت».
آخرین ایستگاه ما در این گزارش، ایستگاه های متروی ولیعصر و هفت تیر است که برای حمل و نقل درون شهری به شما کمک خواهد کرد. خط ۳ و ۶ از ایستگاه میدان ولیعصر و خط ۱ و ۶ از ایستگاه هفت تیر عبور می کنند.